Motorsportowa kuchnia z zaskakująco smakowitym finałem

- Piotr Jędrzejak

Jedzenie i motoryzacja łączą się najczęściej w taki sposób, że albo jedziemy na kawę, albo wstępujemy na hot-doga ze stacji benzynowej. Więcej pomysłowości najczęściej w tym brak. Czasem znajdzie się ktoś z inwencją twórczą, kto używając zaawansowanej kamery slow-motion dorzuca trochę kapusty pekińskiej do palenia gumy lub miota parówkami w jadących motocyklistów (serio, zobaczcie to). Ale teraz chłopaki ze Stunt Freaks Team poszli o krok o kilometr dalej.

Ekipa z Finlandii postanowiła przyrządzić pełne danie w składzie: stek, frytki i sałatka. Podeszli do tego zadziwiająco fantazyjnie, urządzając prawdziwą kuchnię motorsportową – nawet pomimo tego, że nie spodziewali się pozytywnych rezultatów. Jesteście ciekawi jak przyrządzić sałatkę za pomocą turbiny skutera wodnego? Do czego można użyć śruby silnika zaburtowego? Jak pokroić wołowinę za pomocą motocykla? No i finalnie – jak to wszystko upiec skuterem śnieżnym na jeziorze?!?

Może ci się zainteresować

MotoRmania jest zaskakującym, lifestyle’owym portalem o tematyce motocyklowej. Podstawą publikacji są rzetelnie i niezależnie przeprowadzane testy motocykli, których dodatkową atrakcją jest inspirujący sposób prezentacji zdjęć. Kompetencja redakcji MotoRmanii została wyróżniona zaproszeniem do testów fabrycznych motocykli wyścigowych klasy Superbike, co błyskawicznie ugruntowało status magazynu jako najbardziej fachowego miesięcznika motocyklowego w Polsce. Nasz portal to długo oczekiwany powiew pasji i prawdziwie motocyklowego stylu życia!

©2010 – 2023 Wszystkie prawa zastrzeżone MotoRmania.com.pl